Evig troskap til MFK
Tornekrattet
Foto: Av og til blir det for lite informasjon, og av og til blir det alt for mye. I denne artikkelserien vil vi, over tid, forsøke å finne riktig mengde å dele med medlemmene.

Styret informerer (6. mars 2014)

Dette er altså det vanskelige oppfølgingsinnlegget etter det grandiose førsteinnlegget i serien «Styret informerer». Alle vet hvor vanskelig det er å toppe 1’ern.

De røde gardinene trekkes til siden, det knitrer i godteripapir i salen og forventningene er som vanlig blanda drops. Litt søtt. Litt salt. Litt syrlig.Dette er altså årets styre sitt andre gjennomførte styremøte. Å snekre sammen en uformell tolkning som ikke folk rynker på nesen av, er lettere sagt enn gjort. Kritikerne er mange. Det blir ikke mange spesialeffektene eller animerte figurene denne gangen, men en usminket versjon. 

Men la oss ikke bable oss fullstendig ut på viddene allerede…

Lets get this show on the road

Som seg hør og bør ble styremøtet avholdt kl 19.11 på Reknes Ungdomshus. De utskremte marionettene var Svein Erik, Espen, Linda, Torkild og undertegnede over hypermoderne telefonlinje fra et parallelt univers. Langtvekkistan. Oslo. Det medfører en viss opplagthet at en slik voluminøs sammenkomst inneholder gjesteartister, og der sklei Vidar inn i manesjen med sin faglige tyngde og skumle uttrykk. 

Første punkt på sakslisten var vårt lille vannhull ved enden av ørkenen. 1911. Det lille hullet i veggen som både lokale vandrere og langveisfarende fra andre siden av fjellene dingler innom i tide og utide. Torkild dro en papyrusrull opp av hatten. Nesten siden tidenes morgen har det blitt spilt opp til dans, og nå ser vi at tiden er inne for en oppgradering av de fengende tonene som får oss til å gurgle og tidvis bevege oss i spastiske rykninger på gulvet. Prisforslaget på nytt anlegg med 2-sone-styring fikk en hvit prislapp på 40’-50.000 klingende mynt uten skrekkmoms fra tyrannene i hovedstaden. En avtale for å vedlikeholde dette og tilse at det ikke kommer uønskede unoter er en selvfølge.

Det er ikke akkurat gratis og det skjæres nok grimaser i fra før av, tross alt. Endelig avgjørelse fra styret blir tatt når vi har fått endelig pris/løsning. Torkild er trollmannen som skal følge opp dette. Mulighetene for å dele fisk og brød (anlegg-utgiftene) med hotellet er også noe som skal diskuteres. Inngravering av vår siste triumf i det aller helligste bordet må selvfølgelig også på plass.Et bevis til omverdenen at vi også kan skrive historie. En historie vi kan fortelle til våre barnebarn og tilfeldig forbipasserende med dramatisk stemme, gestikulering og innlevelse. 
Passende fryser til kalde glass som skal holde leskende brygg ble også lagt fram for de oppmøtte. Ut fra skyggen kom en taler med  budskap om at ny banner/tifo på utsiden av vannhullet 
måtte ordnes. Kickoff-arrangementets innhold og hvem som må gjøre hva og hvordan er jo også noe som må på plass. Det er fremdeles en løpende dialog mellom tidligere involverte for at dette skal bli så bra som vi alle håper og ønsker. 

Slavene bak disken må også være ulastelig kledd for enhver anledning. Oppturer og nedturer. Men mest for det første. For ikke å glemme enkelte slitte møbler som har sett bedre og 
stødigere dager. Nye barkrakker, ståbord og andre bord som folk kan trene balanseevnen sin mot og eventuelt på. Et møte med Alexandra-Vanja er skrevet på veggen for å komme fram til en løsning alle parter kan være fornøyd med. 

Det ungdommelige huset på Reknes

Det var også viktig for alle i styret å kjenne til detaljene i avtalen om dette huset.

Som mange allerede vet, er dette en samarbeidsavtale med Bondeungdomslaget (BUL), hvor vi i krattets torner skal drifte dette med jernhånd for å trekke til oss selskapeligheter og mer likvide midler for framtidige erobringer på kontinentet. Hus-styret består av økonomi-Linda, Tor, Trond og Vebjørn (raringen med parykk og blå dress). Rekneshuset er det vi som skal ta vare på og holde ved like. Kontraktsfestet husleie på 120.000 kronestykker i året. Det sikres videre drift ved å sette «en neve dollar» som tilsvarer et halvt år. 6 mnd med kald vind fra alle kanter og snøvær som hardbarkede nordvestlendinger normalt sett er vant med, skal gjøre oss godt når sola titter fram.Overskudd fra denne driften går til å tilbakebetale lånet fra krattets høye pengebinge-konto. 150.000 er denne summen. Disse pengene kan også styrke vårt økonomiske selvbilde og omdømme.
De på sørsida av fjellene liker ikke at vi har så mye penger.

Hus-styret har framsatt flere krav og ønsker til hovedstyret. Linda sitter som bukken på pengesekken og er den eneste med nøkkel til hvelvet. Styret har lagt et førsteutkast til en arbeidsinntruks for de som sitter med ansvaret for huset. Dette vil bli gjennomgått av Svein Erik, og lagt fram for hus-styret – der vi i styret ønsker at de skal få det siste ordet i den saken. Innstruks fra styret til hus-styret er også en viktig del. Langtidsavtaler skal gjennomgås nøye i sømmene for å kvalitetssikre disse. 

Kommunens apostler leier også parkering ved huset, noe som vi skal merke opp og gi de en klekkelig bot hvis de setter fra seg vogna på en upassende måte. Virtuosen Vidar har sirlig skrevet med løkkeskrift et forslag til avtale. 

Det er også flere muligheter for oss å søke støtte fra andre som har større pengesekk enn oss og som ønsker å dele godene sine. Oppussing av denne hvite perlen i framtiden må vi regne med. Det er planen.

Ildsprutende drager og andre demoner

Okay, det er ikke så farlig som det høres ut som. På en samling i hovedstaden for supportere fra både fjernt og nært, var det mye snakk om pyro. Det er mange som brenner for dette temaet, bokstavelig talt. For den uinnvidde er det snakk om bengalske lys, «blinkere», røyk og andre ting som folk flest forbinder med nyttårsfeiring. Undertegnede har vært i dialog med andre supporterklubber om deres framgangsmåte mtp søknaden som må utformes riktig. De høye herrer (og noen lave damer) sitter og bestemmer om en slik søknad skal bli gitt en «like» eller tommel ned som i gamle Roma. For at folk skal skjønne hvor mange detaljer som må være sirlig planlagt i forkant, så er det snakk om bl.a. sikkerhetsrutiner, sikkerhetssoner, antall, hva og hvordan. Dette er en del av et stort puslespill for å markere oss før avspark og lage litt show… Vi tror at det er flere som vil sette pris på det. To røde streker under sikkerhet rundt dette, så ingen skal være i tvil om det.

Det er da tenkt å utforme en felles søknad sammen med Molde1742 (de som sto bak tifo under cupfinalen) og klubben, som da både politi og brannvesen skal gå god for – før den legges til et elektronisk postkort til NFF.

Dato for det ekstraordinære årsmøtet

Som styret har informert om, er det nedsatt en samarbeidskomite og en vedtektskomite. De har fått hjulene sine til å trille, og for å kvalitetssikre deres arbeidsoppgaver ble det fremmet et forslag om å flytte det ekstraordinære årsmøtet fra 15. til 22. mars. Det har kommet inn flere forslag til vedtektsendringer og disse må bearbeides riktig, da disse skal fremlegges på e.o. årsmøte for medlemsmassen. Tid og sted kommer vi tilbake med når det er endelig fastsatt.Meld deg inn som medlem og bli på møtet, er vel nå noe flere bør strengt vurdere…

Sparke i bakken eller sparke av?

Vi har kommet til «Avspark 2014». Heidi er i dialog med den eminente Tolle om detaljene rundt hvordan det har blitt gjort tidligere. For å få erfaring og vite hva man driver med, må man kaste seg ut i det kalde vannet. Det er mange detaljer og ting som skal sjekkes, dobbeltsjekkes og sjekkes en gang til før det er i boks. Dette er noe av hva vi i styret skal gå igjennom på det kommende styremøtet – som også er like rundt svingen. 

Snipp, snapp, snute, så var dette styremøtet hevet. Og dere har forhåpentligvis fått innblikk i hva vi i styret jobber fortløpende med?

Dette innlegget ble nedtastet av Tornekrattets leder, Eivind Aanes, og gjengitt etter tillatelse og bunnløs forståelse fra et enstemmig styre.
P.s.: Bli medlem, kjøp sesongkort på inngang 13, spar penger i samme slengen og bli med på et fantastisk 2014!

Hvis du gikk glipp av forrige innlegg i denne artikkelserien så kan du finne det her. Samtidig oppfordrer vi alle til å komme med tilbakemeldinger, innspill og ris/ros til oss! Du kan finne oss på Twitter, Facebook, Forumet eller komme i kontakt med oss ved å sende en epost til styret@tornekrattet.no

 

Flere nyheter