Evig troskap til MFK
Tornekrattet

Styret informerer (14. april 2014)

Siden sist dere fikk noe matnyttig å lese fra dette hold har våre menn i blått og hvitt utkjempet to kamper på plastikk, eller kunstig gress som det kalles.

Vi startet årets serie med en festforestilling mot Vålerenga, og sto til slutt igjen som verdige vinnere, og dermed tre poeng i sekken. I etterkant av den kampen arrangerte vi vårt avspark 2014. Her var det naturlignok en meget god stemning fra start til slutt. Takk til alle som kom på inngang 13, resten av stadion, og 1911/BarAlex etter kamp. Dere var med på å gjøre dette til en fantastisk fredag!

Vi hadde både draktauksjon og loddsalg der vinneren fikk en signert drakt. Totalt innbrakte dette Kr.11.000,- som skal doneres til Molde sykehus. Stor takk til alle som kjøpte lodd :)

To bortekamper på rad

I den andre kampen møtte vi alltid trivelige Fagermo`s Odd i Skien. Det gikk vel slik som det som regel går, og så er vi ferdig med den saken. Det vi derimot kan nevne fra den lørdagen var at vi hadde en helt full buss med glade krattere som tok turen fra Oslo til Skien, og ryktene skal ha det til at de til tross for surt vær og dårlig poengfangst faktisk var glade på hjemveien også. Hva er det disse busspassasjerene går på :) !?

Om to dager går neste kamp av stabelen. Denne gangen møter vi et nedrykksdømt Stabæk som så langt har vist en voldsom innsats og spilleglede. Dette har resultert i at vi faktisk møter serielederen, som da også er det eneste laget så langt som står med full pott. Vi er tilbake på Nadderud, en stadion der de fleste av oss kan huske både fantastiske seiere, og det stikk motsatte. Satser alt på at vi finner tilbake til godfotballen fra serieåpningen og dermed ødelegger seiersekken til Stabæk nå.

Kamp også på/om vår "hjemmebane"

Vel, det var litt om fotball. På vår hjemmebane, som er Reknes Ungdomshus har det også vært utkjempet to kamper siden sist. I tillegg har det vært et langt og spesielt ekstraordinært årsmøte. Vi kan starte med det siste.

På ekstraordinært årsmøte skulle i første omgang regnskapet for 2013 godkjennes. Det ble det også, men først etter en rekke lange, og i alle fall for vår del lærerike diskusjoner.

Visste du, som medlem, for øvrig at du kan be om å få oversendt årsregnskapet i forkant av et årsmøte? Benytt gjerne muligheten til det neste år.

Deretter skulle et forslag om en vesentlig endring av våre vedtekter opp til avstemming. Dette er en stor jobb som er utført av en gruppe medlemmer som har blitt satt sammen til en vedtektskomite. Disse personene har lagt ned mye tid og innsats i dette, og bakgrunnen til at dette ble satt i gang var for å forhindre at feiltolking av våre nåværende vedtekter skulle forekomme i nær framtid. Nå tok dessverre regnskapet så lang tid av dette årsmøtet, at det ble stemt for å utsette vedtektsendringene til et neste ekstraordinært årsmøte. Siden da har vi i styret gjort våre valg vedrørende flere alternativer i utkastet til nye vedtekter. Endelig forslag vil bli sendt ut til gjennomlesing i god tid før neste EÅ.

Diverse-posten på det ekstraordinære årsmøtet

Det er det også en post som alltid heter på et årsmøte. Denne gangen ble styret fullstendig tatt på sengen av et forslag fra salen om at vi skulle trekke oss ut fra driften av Reknes Ungdomshus. Det ble også tatt avstemming over dette forslaget, og flertallet stemte for. I etterkant har vi hatt lange diskusjoner rundt dette, og vi har kommet fram til følgende:

Dette blir også et punkt på neste ekstraordinære årsmøte. Vi vil be våre medlemmer ta stilling til dette en gang til, med følgende begrunnelser:

  • Forslaget burde i utgangspunktet ikke blitt stemt over, da det var et rent benkeforslag.
  • Forslaget hadde ikke noe med punktet som var oppe til høring.
  • Ordlyden i det muntlige forslaget er ikke i samsvar med det skriftlige.
  • Avstemming ble foretatt etter mangelfull eller feil informasjon rundt økonomien i Reknes Ungdomshus, og kostnadsrammen rundt det å avslutte avtalen.

Styret ønsker rett og slett at medlemmene skal få sette seg litt mer inn i saken før det tas en såpass stor avgjørelse som å avslutte et driftssamarbeid som ble inngått for under ett år siden.

Nytt ekstraordinært årsmøte berammes til 07.06.2014 og egen, separat innkalling vil følge.

Oddemann

Ellers så kan vi nevne at vi har hatt en trivelig prat med Odd Berg. Som de fleste kjenner til så har vi fra starten av vært med å støtte Odd Berg fondet, det var sågar Tornekrattet som gjorde at fondet ble til i sin tid. Fondet er, for de som ikke er kjent med det, til for å kunne yte økonomisk støtte til talentutvikling i nærområdet. Fondet har nå kommet opp i en såpass størrelse at det vil bli delt ut opp mot Kr.40.000,- i år. Det oppfordres for øvrig å søke om støtte, da det utrolignok kommer få søknader for tiden.

Odd ønsker samtidig å takke oss for støtten, og vil gjerne stille på en medlemskveld eller lignende for å gi noe tilbake. Han vil da også ha med seg «gjesteartister». Mer om dette kommer når vi finner riktig tid og sted ;)

Tornekrattet Øst, pyro, og turer både til nær og fjern

Som tidligere nevnt ble bussturen til Skien nok en gang en suksess. Det vil derfor bli forsøkt satt opp flere bussturer fra Oslo. Sarpsborg er nevnt, men også Kristiansand, samt kanskje en tur til Molde for å se at Rosenborg blir slått sønder og sammen på Aker stadion?

Vi har også jobbet litt med en søknad om å få benytte pyroteknikk på tribunen, noe som vi har sett på flere norske arenaer i det siste. MFK er visst ikke kommet helt dit enda, så det ser ut som at litt mer dialog og overbevisning må til før vi også kan få tillatelse til dette. Vi håper og tror vi får gjennomslag for våre ideer på dette punktet inneværende sesong.

Det nærmer seg mai, og søndag den fjerde skal vi spille kamp litt lenger nord i landet vårt. Det betyr at vi har tilgjengelig to busser som akter å kjøre omtrent fire timer nordover. En på lørdag, en på søndag.. Påmelding til disse er i gang, og vi håper å fylle begge to.. Vi har for øvrig i år også avtale med utested i Trondheim som holder åpent KUN for oss søndag før kamp. Så hva venter du på? Påmelding til tur@tornekrattet.no eller sms 90788236.

Vi lurer også på om det finnes interesse for å dra til Surnadal for å få med seg første runde i cupen.. Er det 30 personer der ute som vil på tur så setter vi opp buss. Kampen går torsdag 24.04 kl.18:00 så regn med bussavgang et sted mellom 14:00 og 15:00. Gi beskjed til tur@tornekrattet.no eller sms 90788236 om du er interessert, så ser vi hva vi kan få til. Blir det nok av dere så spanderer vi bussen mens dere slipper unna med noen skarve fergebilletter!

For de spesiellt interesserte

Til slutt noen tall for de som skulle finne på å være nysgjerrige:

  • Antall medlemmer så langt i 2014: 424
  • Antall solgte sesongkort på inngang 13 før MFK-VIF : 229 (bredde og frikort ikke medregnet)
  • Antall enkeltbilletter benyttet på inngang 13 MFK-VIF: 110

 

Denne utgaven av "Styret informerer" ble ført i pennen av Stefan Sætre og Espen Harstad.Det er gjengitt etter tillatelse fra et enstemmig styre.

Hvis du gikk glipp av forrige innlegg i denne artikkelserien så kan du finne det her. Samtidig oppfordrer vi alle til å komme med tilbakemeldinger, innspill og ris/ros til oss! Du kan finne oss på Twitter, Facebook, Forumet eller komme i kontakt med oss ved å sende en epost til styret@tornekrattet.no

Flere nyheter