Evig troskap til MFK
Tornekrattet

Null-toleranse for rasisme!

Dette er en sak vi aller helst skulle ønske at vi slapp å forfatte. Men, av og til skjer det noe man skulle ønske aldri hadde skjedd; og uheldigvis skjedde akkurat en sånn episode i forkant av møtet mellom RBK og MFK sist helg.

La oss få unna det ryddige aller først. Ingen personer vil bli navngitt fra vår side. Vi vil heller ikke tolerere at noen andre spekulerer i identiteten til, eller navngir, den personen saken omtaler på noen fora som vi administrerer. Vi skriver ikke dette for å henge ut noen, delta i noen som helst form for heksejakt, eller på noen som helst måte gjøre noen mer skadelidende oppi det hele. Vi føler dog at vi må uttale oss, for å redegjøre for hva vårt standpunkt er midt oppi det hele.

For de som ikke har fått med seg bakgrunnen for dette innlegget, så var det en person fra Molde som, i helgen, la ut flere meldinger på nett-tjenesten Twitter som vi i styret betrakter som «meldinger av en særs grov og rasistisk karakter». Selv om personen ikke er medlem av Tornekrattet, og ei heller av Molde 1742, er det veldig fort at alle skjæres over en og samme kam av utenforstående. Er du fra Molde, eller holder med Molde Fotballklubb, så er du på nær sagt automatisk en del av Tornekrattet i manges øyne.

Det står nedfelt i vedtektene til Tornekrattet at «Tornekrattets styre og medlemmer skal jobbe forebyggende mot narkotika og rasisme». Videre er det, for oss, en uskreven regel at det er fullstendig null-toleranse for alle typer sjikane, diskriminering og rasisme. Og selv om ingen av våre medlemmer har syndet i denne sammenheng, så vet vi at det i løpet av kort tid vil komme artikler i media om denne episoden.

Dette er selvfølgelig trist, men samtidig håper vi det kan bidra til at våre medlemmer fremdeles vil ha en god holdning, være inkluderende, og utvise sunt nett-vett. Respekter de som er rundt deg, selv om du ikke er enig med dem, heier på samme lag som dem, eller ser at de har trådd feil. Det er gjennom egne holdninger hver enkelt kan bidra til at hverdagen blir bedre for alle.

Personen, som så til de grader tråkket over linjen i helgen, har mistet sine muligheter til å melde seg inn i Tornekrattet i all overskuelig fremtid, og vil heller ikke kunne delta på arrangementer i regi av Tornekrattet. Vær så snill; ikke tving oss til å måtte frata andre denne muligheten i fremtiden.

Vi har, og vil alltid ha, fullstendig null-toleranse for sånn oppførsel, og vi tar på det sterkeste avstand fra de handlingene som ble utført.

Mvh,
Styret i Tornekrattet

Flere nyheter