Evig troskap til MFK
Tornekrattet
Foto: Ove Rødal, Tibe Reklamebyrå | Tornekrattet legger stor vekt på å gi noe tilbake til samfunnet. Torsdag fikk barnekoordinator Anne Hollingen ved Molde sjukehus overrakt en sjekk på 11.000 kroner til kjøp av lekeutstyr til barna som er innom sjukehuset og gjøre deres møte med sjukehuset lettere og triveligere. Fra venstre Torkild Tangen Fosseide, Svein Erik Jenset, barnekoordinator Anne Hollingen og Stefan Sætre.

Tornekrattet med pengegave til Molde sykehus

Sykdom er noe som kan være tøft å håndtere selv for voksne mennesker. Langt værre kan det da oppleves for et lite barn, som kanskje ikke forstår alt som foregår i en slik situasjon, og opphold på sykehus blir fort en veldig tøff hverdag for de minste.

De mister den sosiale omgangen med lekekameratene, og de har gjerne ikke tilgang på favoritt-lekene sine. Dette ønsker vi i Tornekrattet å gjøre noe med, og det er i den sammenheng vi nå donerer 11.000 kroner til Molde Sykehus, øremerket "barn".

- Vi ønsket å gi noe tilbake til samfunnet, noe vi forsøker å gjøre hvert år, forteller Torkild Fosseide og Svein Erik Jenset, begge styremedlemmer i Tornekrattet.

- Vi ble raskt enige om at barn som opplever sykdom på nært hold skulle være målgruppen i år, og at Molde Sykehus skulle være mottaker. Pengene ble samlet inn i løpet av Avspark 2014, vårt årlige arrangement i forbindelse med Tippeliga-oppstarten, og hele beløpet går uavkortet til sykehuset.

- Aller først må vi få takke Daniel Berg Hestad, som donerte en av Europa-cup draktene sine fra fjorårssesongen til dette formålet. Og vi må få takke Molde Fotballklubb som lot oss arve en av de aller første Nike-draktene som ble benyttet på treningsleir i forkant av sesongen. Dette gjorde at vi kunne ha både auksjon og utlodding på Avspark-arrangementet, og at premiene var såpass spesielle gjorde at vi fikk inn godt med penger.

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at Tornekrattet ønsker å bidra på denne måten, sier Hollingen.

- Vi har lite midler til å kjøpe inn leker, og helsepersonell har tatt med seg leker hjemmefra for å utstyre lekerom/krok. Vi har barn som er pasienter, og vi har barn som kommer på besøk som pårørende er voksne. Da er det hyggelig at disse rommene/krokene er godt utstyrt, og vi har en ide om å lage en koselig barne-krok i vestibylen/foajeen på Molde Sykehus.

Flere nyheter