Evig troskap til MFK
Tornekrattet
Foto: Foto: Svein Erik Jenset - Tornekrattet

Odd Berg fondet støttes med 50.000

Odd Berg, «Oddemann» på folkemunne, er et kjent og kjært navn i både fotballmiljøet og bybildet. Mindre kjent er kanskje Odd Berg fondet, som Tornekrattet har støttet gjentatte ganger. Samtidig ønsker vi å gjøre fondet mer kjent med denne artikkelen.

Tornekrattet har også i år valgt å gi vår støtte til breddefotballen gjennom å donere 50.000 kroner til Odd Berg fondet. I likhet med «Oddemann» er vi interessert i at den lokale fotballen skal styrkes 

Vi sendte vår ferske "reporter" til Aker Stadion for å få en alltid energisk «Oddemann» til å fortelle litt om seg selv, fondet han var med på å starte, og samarbeidet med Tornekrattet.

Stort engasjement for de med stort engasjement

— Det hele startet etter at Sparebank1 tildelte meg Tæl-prisen pålydende kr. 50.000 i 2006, forteller Odd Berg.

— Dette var noe jeg ønsket å dele med andre. Selv har jeg vært priviligert som har fått holde på med fotball i en mannsalder, og i 15 år har jeg hatt det som jobb. Stiftelsen Odd Berg fondet ble dannet med statutter som tilsier at vi hvert år skal dele ut ett eller flere beløp fra fondet til aktører, miljø eller ildsjeler som er med på å utvikle lokalfotballen.

— Spesielt viktig for oss er det å støtte den jobben som gjøres i barne- og ungdomsarbeidet; ildsjeler som legger ned timesvis med hard jobbing på frivillig basis, lokale talenter som jobber knallhardt for å nå sine mål, og andre som bidrar til å skape positive og gode miljøer, sier den erfarne MFK-treneren..

Anerkjennelse betyr mye

En tidvis småstresset "reporter" noterter så blekket nærmest skvetter utover sidene på blokka mens «Oddemann» lar det brennende engasjementet han innehar skinne gjennom i praten.

— Det første året bidro vi med 5.000 kroner til både Sportsklubben Rival, på grunn av det arbeidet som ble lagt ned i det flotte anlegget inne på Årølia, og Surnadals damelag. Påfølgende år ble to meget lovende dommere fra den lokale kretsen tildelt det samme beløpet (hver, red. anm.), og sist valgte vi å støtte Aker Akademiet og EKKO/Aureosen, som har fostret frem to landslagsspillere i Andreas Hollingen og Eirik Hestad, med 15.000 kroner hver.

— Vi forsøker å få overrakt prisene i pausen under sesonges siste hjemmekamp på Aker Stadion. Beløpet er jo en ting, men anerkjennelsen, det å bli lagt merke til og satt pris på for den jobben man gjør, det liker vi å tro er minst like viktig!

Skryt av dere selv!

«Oddemann» prater ufortrødent videre. Ny side på blokka; hiver virkelig skribenten mer etter pusten enn hovedpersonen selv?

— Samtidig må jeg jo trekke fram at Tornekrattet har vært en utrolig viktig støttespiller på andre måter og; pass på at du skryter litt av dere sjøl og nå da, formaner «Oddemann» med glimt i øyet.

— Tornekrattet har alltid vært en sterk støttespiller for Molde Fotballklubb; jeg fikk selv føle dette da jeg var A-lags trener. Tornekrattet støttet både meg og laget i med- og motgang. At dere, en organisasjon som primært er til for å støtte klubben, strekker dere så langt for å støtte breddefotballen; ja, det viser jo bare hvor viktige dere er!

Et strålende eksempel

En liten pustepause for Tornekrattets utsendte kommer for en dag når «Oddemann» kjapt løper inn på kontoret for å hente et informasjonsskriv om fondet.

— Se her, sier han og peker. Samarbeidet som fondet har fått til med Tornekrattet er kjempeviktig. Vi støtter samme sak! For noen år siden hadde jeg og Sverre (Mauseth, red. anm.) fått nyss i en spennende spiller som befant seg litt lengre nord, og vi dro oppover for å se nærmere på han.

— Den gang bidro Tornekrattet med 10.000 kroner for at Vegard Forren, som denne gutten altså het, kunne få være med på JET-turneringa på Hamar sammen med klubben; noe jeg er sikker på at ingen har angret på i ettertid. Dette er jo et strålende eksempel på hva fondet i fremtiden kan bruke penger på!

Visjonene for framtida

— Mange aktører i næringslivet har støttet fondet så langt, og vi får tilbakemeldinger på at de synes det er et gøyalt tiltak. Folk kan også støtte oss gjennom Grasrotandelen når dem tipper, eller gjennom Prosjekt Tilhørighet ved kjøp av sesongkort. 

Etter hvert som intervjuet nå nærmer seg slutten begynner skribenten å føle seg rett så komfortabel. «Oddemann» er en person det er enkelt å like, og ikke minst innehaver av et engasjement som virkelig smitter!

 Fondet må bare fortsette å vokse og vokse; vi ønsker å kunne gi enda mer tilbake til de som fortjener det! Ja, du kan vel trygt si at jeg er den eneste her i landet som ønsker at innskuddsrenta skal gå opp sånn at vi får økte midler å dele ut, humrer «Oddemann».

— Renteinntektene deler vi ut hvert år. Selv om styret plukker ut prisvinnerne nå, kan det i fremtiden muligens bli slik at lag og organisasjoner kan søke oss om støtte. Samtidig ser vi på muligheten for å ha to eller flere utdelinger i året og på den måten nå ut til enda flere som fortjener det.

— Jo flere vi kan støtte, og jo mer vi kan gi, jo gladere blir jeg, avslutter «Oddemann» med et oppriktig smil om munnen.

Vi i Tornekrattet er i alle fall veldig glade for at Odd Berg fondet eksisterer og bidrar til noe som betyr så mye for veldig mange.

 

Vi håper det er mange andre der ute som ser verdien i den jobben som blir lagt ned, og om bedrifter eller privatpersoner skulle ønske å støtte opp om den jobben fondet gjør kan de enkelt bidra med å overføre penger til 4202.26.23464 (fondets konto, red. anm.)

Aller sist vil vi komme med en liten oppfordring: Til alle dere som kjenner en ildsjel, en person som uforbeholdent legger ned timesvis med arbeid på frivillig basis, som bidrar til å styrke lokalfotballen; send en e-post til odd.berg@moldefk.no for å tipse fondet om en mulig kandidat til årets pris!

Tekst/Foto: Svein Erik Jenset

Flere nyheter